divendres, 28 d’octubre del 2011

MÉS MIRATGES, NO GRÀCIES

El bipartit que governa a casa nostra ens va vendre en període electoral un nou pacte fiscal, que sembla que ja està redactat i és plenament constitucional i sobretot solidari. Encara no s’ha fet públic, però tot indica que ens traurà de l’atzucac si el nou govern que surti a Espanya té a bé acceptar-lo. La bona disposició no se’ls hi veu per enlloc, la incògnita de fet, s’aclarirà aviat. Per aquest motiu calia crear una nova il•lusió per entretenir el personal: el corredor del Mediterrani.

Segons qui llegeix la resolució de Brussel•les això està fet. Segons altres serà l´Estat Espanyol qui decidirà en darrera instància la prioritat entre els cinc diferents corredors proposats. Fet i fet, em costa creure que el futur govern del PP triï un corredor que podria dinamitzar els Països Catalans en l’aspecte econòmic i alhora interelacionar-los socialment. Tot i així el finançament europeu és només el 10% del projecte. Actualment disposa l’estat de cabdals per a dur a terme la magna obra? I si es decidís a fer-los tots amb un pressupost (d’uns 49.800 milions), escolliria primer el que ens connecta a nosaltres amb Europa?

Mentre els nostres polítics segueixen entretinguts en les petites batalles que no guanyaran, la nostra societat ha manifestat en la darrera enquesta de 23.10.2011 (ara-gaps) que ja hi ha un 42% a favor de la independència i en la mateixa línia la del Centre d´Estudis d´Opinió. L’anterior enquesta feta al juliol atorgava un 38% en el mateix sentit. Algú escoltarà el missatge. Deixarà el govern de fer d’il•lusionista i treballarà per a la que és una il•lusió comuna.

Pere Olivé.

1 comentari:

  1. I encara hi ha quelcom polític del tres al quart, que s'enomena nacionalista. -No se de
    quina nació- que crida als quatre vents que encara no es el moment de proclamar l'Indepedència, que perdriem el referendum, que produirïem una fracció social, i no sé quantes "gilipollades" mes. Suposo que la principal i única es que ara que ha pogut per fí apoltronar-se, no voldrà sentir parlar del tema fins que ell i tots els seus, en surtin amb les butxaques ben plenes.
    Ressistirem!
    El Maquis

    ResponElimina