dissabte, 26 de març del 2011

REUS; TERCER ESPAI 2.0

Propostes independentistes per a un Reus de futur.

La configuració de l’anomenat tercer espai a Barcelona, fruit de l’entesa entre forces independentistes com l’Esquerra de Portabella, Democràcia Catalana de Joan Laporta i Reagrupament, malgrat els detractors (curiosament independentistes), representa un esforç lloable per tal d’intentar que l’independentisme entri amb força a l’Ajuntament de la capital catalana. Després de nombroses decepcions, el món sobiranista es mira aquest pacte expectant i es pregunta, bàsicament, si aquest acord serà el primer pas cap a un moviment unitari que es pugui estendre i guanyar la confiança dels electors, configurant-se com la primera pedra per assolir objectius més ambiciosos o bé quedarà com una nova ensopegada en el camí.

Personalment m’hauria agradat que a Reus haguéssim pogut crear aquest “tercer espai” que aglutinés el màxim de forces independentistes, però això, sembla, no serà possible. No vull entrar a valorar i analitzar els motius, perquè això ens situaria en l’òrbita dels retrets i de les misèries. Ara com ara, a mi em ve de gust mirar endavant i proposar a la ciutadania aquest tercer espai, que a falta de concreció política, haurà de ser, indefectiblement, virtual. Per això l’anomenaré Reus; tercer espai 2.0 i des d’aquí i amb l’ajut dels irreductibles, voldria fer l’esforç, des de la més absoluta modèstia i amb les evidents limitacions, de participar en la campanya electoral reusenca exposant les propostes que faria aquest “tercer espai” independentista i com les mateixes podrien aplicar-se a la meva ciutat per tal d’assolir un major nivell de benestar.

Voldria fer de la pedagogia un instrument d’acció política al servei de l’independentisme... A veure si aconseguim alguna cosa.

Lluís Gibert

1 comentari:

  1. Endavant LLuis, s, ha de fer pinya per a avansar a objectius ambiciosos.
    Quina tortura ser o estar en el independentisme català, Crida, MDT, ERC, Reagrupament, Solidaritat, Democracia Catalana, etc
    Sembla que els viuen una miqueta millor son els de CDC i UDC que tambe hi ha independentistes, toquen poden i no es peleen tant, van per feina.
    Treballa per la unitat per a guanyar alguna vegada

    ResponElimina