divendres, 20 de maig del 2011

VOTA IRREDUCTIBLES

Reus: Tercer espai 2.0

Em permeto dirigir-me a la ciutadania per demanar, humilment, el seu vot cap al nostre projecte. Hem assistit a una campanya en la que tots els partits han mostrat el seus tactismes i han dirigit els seus missatges poc sincers, una campanya però en la que ningú ha concretat com es desenvoluparà la vida política dels propers 4 anys. I és que hi ha un assumpte molt important que ningú ha tractat en profunditat i que és clau, per a fer coses es necessiten recursos i com que no n'hi hauran algú ens hauria de dir com afrontarem les necessitats creixents amb uns recursos decreixents.

Evidentment, ningú ens ha parlat de les retallades que vindran. Amb la capacitat d'endeutament limitada no hi pot haver inversió, perquè només es podrà dur a terme inversió amb recursos propis i no n'hi ha. En conseqüència, la previsible baixada d'ingressos farà que o busquem finançament privat (que la cosa tampoc està per a moltes alegries) o haurem de reduir serveis, és a dir, retallar. Hi hauran retallades, mani qui mani, i negar-ho és enganyar el ciutadà.

En aquest context, l'Ajuntament dels propers anys serà una mena de gestoria que es dedicarà bàsicament a administrar com bonament pugui els recursos, i ja se sap que quan hi ha pocs recursos i moltes boques que alimentar, ja siguin les pròpies o les del ciutadà, la motivació decau i al final la falta de lluïment i la càrrega de la crítica constant fan que un es tiri la manta a l'esquena, amb les conseqüències de tipus divers que això pot comportar.

El diagnòstic és clar i la solució evident. Som capaços de fer molt més però no podem perquè estem lligats de mans i peus pel fet de formar part de l'estat espanyol. Tenim clar que, des de l'ajuntament, hem de treballar per avançar en un estat propi perquè és l'única solució de futur que ara com ara ens queda plantejar. Quan més Espanya, menys Reus. Per si no ho teniu clar, us faig cinc cèntims del que podria ser un Reus dins d'una Catalunya Independent. El programa seria aquest:

Farem dues piscines municipals cobertes, donarem suport als clubs esportius reusencs per a que puguin desenvolupar una tasca formativa en l'esport. Farem 60 km de carril bici, però no el de la pintura vermella, el de debò, adequant carrers i espais. Eliminarem tots els barracons i farem més escoles i guarderies públiques de qualitat, amb recursos suficients i amb un model educatiu propi. Pagarem l'Hospital i el dotarem dels serveis més avançats per fer-lo de referència internacional. Pagarem l'edifici de la Fira i potenciarem econòmicament la implantació d'esdeveniments aprofitant la situació privilegiada, des del punt de vista geoestratègic, de Reus. Convertirem l'aeroport de Reus en un aeroport Internacional i planificarem urbanísticament el seu entorn per acollir les empreses multinacionals que es voldran implantar a prop d'un aeroport, amb el que aconseguirem l'eliminació total de l'atur a la nostra ciutat. Multiplicarem el pressupost en cultura, farem del trapezi un festival internacional i dignificarem les nostres entitats i associacions per tal que pugui desenvolupar les seves tasques amb solvència i capacitat. Reduirem la pressió fiscal, rebaixant tots els impostos i afavorint el nivell adquisitiu de tots els reusencs, que seran més rics perquè tindran tots feina i els pensionistes cobraran retribucions suficients per a tenir un nivell de vida digne. Farem una ciutat neta i sostenible, ben comunicada i amb infraestructures modernes i sense peatges. Farem un Reus del segle XXI, un Reus amb empenta i emprenedor, com sempre han estat els reusencs, un Reus participatiu, amb un Ajuntament transparent, democràtic, sense “endollismes” ni polítics mediocres i al servei del ciutadà i un Reus sensible amb les necessitats dels demés perquè tindrem recursos suficients per a destinar-los als més desfavorits

Si aquesta és una petita part del Reus que voleu viure, voteu irreductibles.


Lluís Gibert

1 comentari:

  1. Lluis, un gran article, amb claretat i molt bones idees, per desgràcia es van a perdre 4 anys fonamentals, per culpa de....
    Espere que pugau incorporar-vos a la pssible gran coalicio independentista per a les properes eleccions espanyoles, i que comenceu des de ja, a construir ponts trencats amb Reagrupament, ERC i sector laportistes. Heu de comensar a preparar la propera campanya municipal a Reus, arreplegant totes estes forces.
    I comensar a treballar conjuntament des de ja, per desgracia encara que segurament no t, agradara llegir-ho Carretero tenia rao, darrerament em sona com la cansoneta eixa de Zapatero fue un error, pero al contrari.
    Ara tot aixo de la plasa del sol etc fa molt de soroll, tu ben ho sabras, pero al final del fum queden les cendres, i l, energia es la politica i les formacions politiques, no conec i no crec que s, invente altre sistema.
    Reconstrui els ponts amb Reagrupament.......i endavant.
    Soc Mario Tortosa i estiu en el teu facebook

    Amunt, endavant i Visca Catalunya Lliure

    ResponElimina