dimecres, 25 de maig del 2011

CARTA DE COMIAT AL SR. PÉREZ

Apreciat Senyor ex alcalde,

No, no pateixi, no pretenc fer llenya de l’arbre caigut. Fer d’alcalde d’una ciutat com Reus no ha de ser fàcil, cregui’m que me’n faig el càrrec. Per això, crec que cal felicitar-lo, i als que pensin que va amb el sou, els hi diré que hi ha aspectes de la vida personal i familiar que no es paguen amb tot el diner del món, així que, li vull donar el meu sincer agraïment pel temps dedicat a la ciutat.

Suposo que a hores d’ara potser està analitzant el perquè una persona que ha volgut fer una ciutat de futur ha perdut unes eleccions. Permeti’m que li doni alguna idea del que crec que ha estat el motiu fonamental pel qual no passarà a la història com el millor alcalde de Reus, (espero en tot cas que no hi passi com l’alcalde del “planxassu”, seria veritablement injust).

I és que en els moments de reflexió profunda li suggereixo que miri cap a Madrid. Si, ja sé que a vostè això de la independència no li agrada, tot i que em consta que ho respecta com a bon demòcrata que és, però lamento comunicar-li que els seus amics de Madrid li han fet el llit.

Vostè és un exponent clar de l’esperit reusenc. Per a fer de Reus una capital moderna és necessari aquest esperit innovador. L’Hospital és un magnífic equipament i l’edifici de la Fira és senzillament espectacular. Un se sent orgullós de ser reusenc davant d’aquests equipaments. Però senyor Pérez, ser espanyols no ens permet aquest dispendi. Vostè ha entès perfectament el que ens mereixem a Reus, vostè sap que els reusencs hauríem de tenir aquests serveis de primera i a més que som capaços de generar la riquesa suficient com per a poder-ho pagar sense problemes, però amaga que a Madrid paren la mà i els recursos que generem no es retornen amb un finançament adequat.

Vostè ho sap perfectament, no dissimuli, i per això, per fer coses que no podia fer, ha transitat per la corda fluixa assumint riscos polítics que al final li han anat en contra. No es resisteixi, accepti-ho, amb el finançament que Reus es mereix no ens aturaria ningú, amb el finançament d’un Reus en un Estat propi, que seria el quart estat més ric d’Europa, vostè hauria estat el millor alcalde que Reus i posarien el seu nom a una plaça …. S’imagina?

Abraçar la fe espanyola, Sr. Pérez, té aquestes coses. L’espoli fiscal és implacable i les llàgrimes sinceres d’un alcalde derrotat no estovaran els cors d’una Espanya improductiva i de pandereta. A Reus, Espanya no ens senta bé, i pel que veig, a vostè tampoc. El proper dia que vegi el Sr. Vallès, Sr. Pérez, ja li pot donar les gràcies.

Salutacions


Lluís Gibert


1 comentari: