diumenge, 29 de maig del 2011

COMUNICAT REFERENT A L'ENTRADA DEL PARTIDO POPULAR A L'AJUNTAMENT DE REUS

Davant el pacte municipal acordat a Reus entre Convergència i Unió i el Partido Popular i donada la manca de reaccions polítiques al respecte per part de la resta de partits polítics reusencs, des dels Irreductibles volem fer avinent el nostre més absolut rebuig a aquest acord que situa Reus en l'àmbit de l'espanyolisme ranci i veu de les fonts d'insignes reusencs com el fundador de les JONS, el Sr. Jose Maria Fontana. Així mateix, i davant aquest pas enrere cap a les llibertats nacionals, volem manifestar:

1.- Un pacte que aprofundeixi en una manera de fer espanyola no ens ajudarà a sortir de la crisi. Recordem que la falta de recursos és conseqüència de l'espoli fiscal al que ens sotmet Espanya. En aquest sentit, difícilment un partit afí a l'aplicació i aprofundiment d'aquest espoli, i que combrega amb les tesis de que cal ser solidari amb la resta d'espanyols més que no pas amb nosaltres mateixos, solucionarà les mancances econòmiques del nostre Ajuntament.

2.- Observem amb preocupació el que s'albira serà un repartiment de les regidories pràcticament al 50%. És especialment preocupant que el PP assumeix promoció econòmica i comparteixi funcions en educació. Advertim, en aquest sentit, que no tolerarem i lluitarem amb fermesa, a través de la mobilització social, per tal d’impedir qualsevol pas enrere en referència als nostres signes d’identitat com a país i com a ciutat.

3.- Serem actius també en el control i denuncia, si s'escau, d'actituds passives per part de l'oposició. L'experiència dels darrers anys ens fa ser cauts en referència a la feina de l'oposició a l'Ajuntament. Tanmateix, la manca de forces independentistes, representades únicament per un regidor de la CUP, ens farà estar especialment atents per a contrarestar el gir espanyolista que els representats de Convergència i Unió han tingut a bé d’obsequiar als ciutadans reusencs.

4.- Farem pedagogia i no ens cansarem de reiterar, davant les retallades que vindran, que amb un Estat propi seriem més rics i viuríem millor. És en aquest sentit que exigirem als nostres governants que vagin en aquesta direcció, clara i concisa, allunyant-nos de la súplica continua i de la queixa reiterada. La limitació de les polítiques socials i de promoció econòmica ens vénen imposades des de Madrid i, sense perjudici de poder optimitzar la gestió de les engrunes, com a poble amb dignitat no permetrem cap deriva que ens encadeni encara més a la capital espanyola, fet que, com ha quedat acreditat, ens empobreix com a catalans i com a reusencs.

Encara no és alcalde i el Sr. Pellicer ja ha passat a la història.

Irreductibles Baix Camp


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada