dilluns, 31 d’octubre del 2011

BORBONS I CATALANS

No dic res de nou si dic que des del segle XVIII el poble català ha tingut amb la monarquia borbònica unes relacions gens pacífiques. De fet, mai ens hem manifestat a favor, tal vegada perquè els governants en coneixien la resposta. Dir que Felip V va ser un rei cruel, boig segons alguns biògrafs i clarament perniciós per a Catalunya és una qüestió pacífica. Només cal recordar que els nostres besavis deien Can Felip a la comuna i que pobles com Xàtiva tenen el seu quadre penjat a l’inrevés.

Els nostres avantpassats del mil set-cents ja varen posar en dubte l’autenticitat del testament de Carles II. Testament pel qual, segons els partidaris del descendent francès, els estats de la corona d´Espanya eren pel protegit de Lluis XIV.

Doncs bé, ara dos periodistes investigadors italians mantenen i demostren que el testament de Carles II és fals. Ho basen en dos experts judicials en grafologia dels tribunals de Verona i de Nàpols. Les dades que aporten aquets experts, basades en documents històrics descoberts a la Conselleria francesa Quai d´Orsay i a la biblioteca Marucelliana de Florència, demostren la falsedat del testament. Segons els mateixos el document testamentari hauria estat fabricat pels emissaris de Lluis XIV, després de la mort de Carles II i per tal d’evitar que el tro passés a mans dels Habsburg, el rei pel qual varen prendre partit els catalans.

Tot això apareixerà en un llibre que porta el títol de Secretum i que es presentarà d’aquí poc a França i Holanda. Per saber-ne més, consultin la web de l´Institut Nova Història.

Eiximenis.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada