dissabte, 18 de juny del 2011

21.CAT

Ahir divendres se celebrà el primer sopar convocat pels Irreductibles amb l’objectiu de captar diferents impressions i opinions sobre la situació actual de l’independentisme i amb el propòsit de començar a tractar i a plantejar possibles opcions de futur. Al sopar hi assistiren més d’una vintena de persones de diferent militància política independentista (Esquerra, CUP, RCAT i SI) i de la societat civil en general. El col·loqui, que es desenvolupà en un clima de diàleg pausat i d’alt contingut i amb força autocrítica constructiva, serví per analitzar des de diferents punts de vista els resultats de les passades eleccions municipals en clau local i l’evolució del vot independentista dels darrers anys en clau nacional.

Un dels nexes que més debat i controvèrsia generà fou la diferent manera d’enfocar les estratègies que, segons els assistents al sopar, han d’adoptar els partits polítics independentistes per afrontar el futur amb garanties d’èxit. La discrepància girà, de nou, entorn a la dicotomia de prioritzar un discurs basat en l’afirmació de l’eix nacional envers l’eix esquerra/dreta, o a l’inrevés. Els Irreductibles considerem que aquest és un factor determinat per al futur polític independentista i creiem, fermament, que cal reforçar i ampliar el discurs que gira entorn a l’eix nacional, emfatitzant la transversalitat i deixant en segon terme l’eix esquerra/dreta.

En aquest sentit, la trobada serví també per presentar el nou projecte dels Irreductibles: 21.CAT. Un projecte de llarg recorregut que pretén donar arguments per articular i estructurar el futur de l’independentisme. Ens cal dotar de més contingut el discurs sobiranista i cal continuar mirant endavant, cal anar més enllà. L’independentisme ha de tenir una línia editorial clara i concisa. És bàsic que aquest discurs sigui cada cop més atractiu, estructurat i raonat. S’ha de continuar experimentant amb la fórmula que ens permeti incidir més profundament en el moll de l’os de la societat catalana. Cal crear un flux on aquesta societat s’hi senti còmoda i cal recuperar la il·lusió de seguir treballant per una Catalunya lliure.


Així mateix, els Irreductibles volem agrair, un cop més i molt sincerament, l’assistència a tots els convidats d’ahir al sopar i els emplacem a futures trobades per fer gran el projecte 21.CAT i per continuar caminant cap a la independència.

Irreductibles Baix Camp




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada