divendres, 3 de juny del 2011

EL PP JA TRUCA A LA PORTA

Després de la mentida del gran i magnífic finançament que havíem aconseguit amb el tripartit, que en dos anys s’ha demostrat que era un autèntic nyap polític, la propera mentida que ens està preparant la nostra il·lustrada classe política és la referent a que el sistema educatiu català amb la immersió lingüística no està perill. Observo com els convergents s’esforcen en buscar i rebuscar explicacions jurídiques per a continuar mantenint la gent enganyada en aquest assumpte i constato que els arguments són tan de pes com la corrent d’aire espanyolista que engegarà a rodar el sistema. Ja són cinc les sentències del Tribunal Suprem que obliguen la Generalitat de Catalunya a vehicular l’ensenyament també en castellà, (en compliment amb la recent sentencia del Tribunal Constitucional) i és qüestió de temps que, al final, la llei espanyola imperi i obligui els politics a redefinir el sistema. L’excusa de que hi ha una sentència del TC de l’any 1994 que reconeix el sistema d’immersió actual em sembla molt bé, però els espanyols són capaços de modificar la voluntat d’un referèndum amb una disposició judicial, així que també seran capaços de fer complir les seves pròpies sentències, per molt que al·leguem que fa 20 anys deien una altra cosa. Sembla mentida que encara, a Convergència, siguin tant passerells.

Evidentment, com tot, li podem donar mil tombs i allargar l’agonia en el temps, però hi ha un factor que precipitarà, sense dubte, l’eliminació del sistema català d’immersió, que és el polític, i en això ja tenim els senyors de Ciudadanos que fan la feina, i com no, també el Partit Popular s’hi ha afegit. La diputada del PP al Parlament de Catalunya, Maria Jose Garcia Cuevas, ja ha demanat a la Consellera d’Educació, en un perfecte castellà, que complexi amb les sentències espanyoles i es carregui la immersió lingüística, exigint el compliment de la Llei i que “no anteponga su proyecto político separatista ". Més clar: l’aigua. Les conseqüències de tot això arribaran, i segurament quan arribin, molts del polítics que ara ens estan venent fum, el dia que ens passin el corró estaran ben amagats, com ho estan ara els que ens van vendre les bondats d’un sistema de finançament ple de trampes.

Vull en aquest sentit destacar, de manera molt especial, que la Senyora María José García Cuevas forma part del mateix grup parlamentari que la Sra. Alícia Alegret i Martí, el PP de Catalunya. Mentre la Sra. García Cuevas blasmava contra el nostre model educatiu, que és la base de la nostra convivència i en gran part de la supervivència de la nostra llengua, la Sra. Alegret, a la fila del darrera, assentia i consentia implícitament. I vull insistir en aquest fet per a tots aquells que fa dies em volen fer creure que els del PP de Reus son “diferents” a aquests peperos rancis i espanyolistes que surten per la tele. La Sra. Alegret, que aviat tindrà una quota de poder importat dins l’Ajuntament de Reus gràcies a Convergència i Unió, combrega i comparteix aquesta visió de la política educativa i és coautora, com a parlamentària del PP, de l’ofensiva que se’ns planteja, política i jurídicament, contra el nostre model educatiu. Senyors, a mi també em cau molt bé la Sra. Alegret, i coincideixo en lloar les seves virtuts polítiques(al costat de tanta mediocritat), però no oblidem que representa la política anticatalana de sempre i que camina de la mà d’aquells que contínuament ens ataquen i ens limiten.

Potser que algú comenci a treballar per a contrarestar la involució que se’ns presenta, i perdoneu si, des dels Irreductibles, ofenem algú “més seriós” amb tant d’alarmisme. Amb una mínima visió política per anar consolidant un projecte seriós cap a un estat propi enlloc de la política d’estar pendents d’ocupar càrrecs i de garantir-se la feina de per vida ara no estaríem així. En tot cas, els Irreductibles estarem encantats de deixar de fer soroll i d’apartar-nos a la tranquil·litat de la vida mundana quan “alguns” deixin la filosofia i comencin a fer política. El resultat de segons quines incompetències el tenim aquí. El PP ja truca a la porta i CIU corre amb diligència a obrir-la.


Lluís Gibert


                               María José García Cuevas                                       Alícia Alegret Martí

2 comentaris:

  1. Mireu què fan:

    http://www.youtube.com/watch?v=anwzHF5XjQk&feature=player_embedded#t=0s

    Salut i República de Catalunya!

    ResponElimina
  2. Més PP que mai en tot el territori, indignem-nos!

    El diari diu....

    "El indignats de la plaça de Catalunya inclouran el dret a l'autodeterminació en el seu manifest de reivindicacions mínimes. No semblava fàcil, però al final la idea ha quallat i avui s'ha confirmat. El camí ha estat llarg i ha anat de poc que es tomba."


    Ara si que els felicito! Res de democracia ya, això pels de la plaça del Sol. Nosaltres, Independència ja!!!


    Espero que despleguin el campament i trobin una bona estratègia per seguir endavant. Déu té un bastó que pega i no fa remor ! Si fem la feina el millor possible i sense arribar al show, finalment els catalanespanyols descobriran que, com i perquè volem la independència. Aleshores la seva consciència canviarà o potser només arribarà a la seva butxaca, però hauran entès. Doncs que vagin pensant a Espanya que un dia o altre el garrot els donarà el que es mereixen, qui la fa la paga. I ho voldrem quasi bé tots els que vivim a Catalunya.


    “La situació colonial de Catalunya respecte Espanya fa que tot moviment d’emancipació nacional català sigui igualment un moviment d’emancipació social “. (Josep Armengou)


    Visca Catalunya LLiure!

    ResponElimina