diumenge, 10 de juliol del 2011

9-J, EL CLAM CONTINUA

Unes 40.000 persones es manifestaren ahir pels carrers del centre de Barcelona sota el lema de la capçalera “Pel nostre futur, independència”. La marxa, convocada per la plataforma 9-J, començà a les sis de la tarda a la plaça Urquinaona i, avançant per la ronda de Sant Pere, acabà al Passeig Lluís Companys. Al finalitzar la manifestació, que transcorregué en un ambient festiu i amb gent de totes les edats, tingueren lloc els parlaments d’Heribert Barrera, Moisès Broggi i Oriol Domènech, entre d’altres. Barrera: “la manifestació d’avui és més modesta però ens omple el cor d’esperança”; Broggi: “no ens hem d’enfrontar a Espanya, hem de tenir un tracte entre iguals i ser bon veïns; Domènech: “els espanyols prefereixen un Colom italià, o portuguès abans que català”.

Cal destacar que l’organització hagué de suspendre el concert de Brams previst com a cloenda ja que l’Ajuntament de Barcelona, incomprensiblement, no autoritzà la instal·lació de l’escenari en cap dels emplaçaments sol·licitats, al·legant possibles problemes de trànsit. Fou així com els diversos parlaments s’hagueren de realitzar damunt d’un camió i els parlamentaris foren alçats amb un muntacàrregues. És lamentable que un país tracti així a personalitats tan destacables com els doctors Barrera, Domènech i Broggi, que amb més de 90 anys mereixen un respecte impropi de la situació que visqueren dissabte. L’Ajuntament de Barcelona no donà permís ni tan sols per instal·lar una tarima i fer els parlaments amb una mica de dignitat. Sr. Trias i per extensió senyors de CiU, s’han cobert de glòria i això que tot just comença la seva etapa al capdavant de l’alcaldia de la que ha de ser la capital del nostre país. Seria bo que repassessin la trajectòria d’aquests tres il·lustres personatges que han lluitat tota la vida per la llibertat de la nostra nació i que en qualsevol altre país serien tractats de forma rellevant. I vostès parlen de nacionalisme i de sobiranisme? Els hi hauria de caure la cara de vergonya. O és que després de les eleccions segons quin discurs ja “no toca”?

Més d’un centenar d’entitats, organitzacions (entre elles Irreductibles Baix Camp) i partits polítics com ERC, la CUP, Democràcia Catalana, Reagrupament i Solidaritat donaren suport a la mobilització. Destaca notablement l’absència de CiU que, un cop més, decidí desmarcar-se i no participar-hi. Segurament el pacte pels pressupostos del 2011 i alguns acords municipals, com el de l’Ajuntament de Reus, pesen massa. Així mateix, Òmnium Cultural decidí també no adherir-se a la convocatòria argumentant que “la funció de l’entitat no és la d’organitzar manifestacions”. Senyors d’Òmnium, no es tracta d’organitzar res, només de donar suport a la societat catalana que clama per la seva llibertat. O és que només s’apunten a cavall guanyador? I, finalment, també cal dir-ho, escàs ressò a TV3, la nostra.

La societat catalana avança un pas per davant de la classe política d’aquest país que continua sense saber com reaccionar davant del desplaçament del centre de gravetat sobiranista. Un any després, l’esperit del 10-J continua intacte per molt que alguns pretenguin dinamitar-lo. Si els polítics no ho fan, ho farem nosaltres. El 9 de juliol demostra que hi ha país, felicitats als organitzadors per la seva valentia.
 

Irreductibles Baix Camp










1 comentari:

  1. Moltes mercès per l'article, descriu amb transparència la personalitat política dels partits amb absència destacada.

    I ara què?

    Només n'eren 40.000?

    Què hi farem?

    ON(t) hi anirem? Emigració? Suïcidi? Presència a manifestacions minúscules? Canvi de vot, cap a posicions espanyolistes? Com farem sentir l'opinió, si som quatre cutres gats?

    I una merda! Anem per fotre'ls, amb violència social i fiscal, que ja se'n cansaran d'aquí un parell de dècades. Com diu en Mas, això de la independència no és cosa seva, és cosa nostra, dels irreductibles. No doneu ni un euro per cap espanyol, sigui mossèn, policia, jutge, mestre o metgessa. Que els bombin!

    ResponElimina