dimarts, 5 de juliol del 2011

L'AJUNTAMENT DE REUS REQUERIT PER IMPAGAMENT

A Reus ens tallen la llum perquè l'Ajuntament no pot pagar

Segons diverses fonts contrastades i tal i com publica el diari digital delCamp.cat, el deute acumulat per l’Ajuntament de Reus en concepte de factures de consum elèctric puja més de 800.000 Euros. És per això que la companyia subministradora d’electricitat Endesa ha advertit el consistori reusenc que, si una part d’aquest deute (poc més del 50%) no es fa efectiu abans del proper 1 d’agost, procedirà a tallar diferents subministraments no essencials per impagament. Aquests talls podrien afectar l’Antic Arxiu Municipal, el Casal de Joves o alguns espais d’associacions de veïns. El passat 15 d’abril i després de que el govern de la ciutat donés llum verda a l’operació de crèdit que ha de servir per finançar l’edifici del Tecnoparc – darrer ple de la legislatura -, els Irreductibles denunciàrem la difícil situació econòmica en la que es troba l’Ajuntament reusenc i la càrrega que això suposa per a tots els ciutadans. Una greu situació que ens aboca a patir un endeutament que s’ha incrementat des del 66% fins al 82% i que suposa sobrepassar el límit del 75% que estableix l’Estat Espanyol per tal d’ajustar el dèficit dels ajuntaments. No ha passat ni un mes des de la constitució del nou govern i ja ens trobem en aquesta lamentable situació impròpia d’un Ajuntament com el de Reus i d’un país com Catalunya.

En aquest context voldríem recordar a alguns socis de govern autonomistes i de caire nacionalista espanyol (PP) que un dels problemes que pateix Catalunya és l’espoli fiscal al que el sotmet l’Estat Espanyol. Un espoli que ens ofega i que ens impedeix l’evolució i el creixement com a país. Així mateix, tampoc podem oblidar que una part important del problema actual de finançament és també fruit d’una gestió més que discutible dels propis recursos duta a terme en els darrers anys. Així mateix, un dels partits polítics responsables d’aquesta mala gestió (PSC - PSOE) és el mateix que votà en contra del pagament del fons de competitivitat que l’Estat Espanyol deu a Catalunya.

És per això que els irreductibles, en els propers dies, plantejarem als diferents grups polítics municipals la presentació d’una moció per tal que el nostre Ajuntament expressi un posicionament polític clar i rotund en contra de l’espoli fiscal al que estem sotmesos com a país i de retruc com a ciutat i que es plantegin a les institucions espanyoles corresponents les iniciatives polítiques necessàries per tal d’obtenir un finançament sobirà i evitar així que es tornin a produir episodis tant lamentables com aquest.


Irreductibles Baix Camp


1 comentari:

  1. Hi ha, però, una altra possibilitat: fer que la Casa de la Vila promocioni, -ja que no fa al cas una posició militar proindependència- una absoluta ignorància de l'estat espanyol, sobretot pel que fa als impostos i a les relacions comercials.

    Així, doncs, la Casa de la Vila destina tots els seus recursos humans a defensar l'ús exhaustiu de la llibertat dels seus ciutadans catalans i dels seus hereus, els fills que no estudiaran castellana llengua ni geografia o històries derivades.

    A per ells que són molts però covards sense raó.
    A Euscadi ja han començat i aquí, per què no, oi?

    ResponElimina