dilluns, 4 d’abril del 2011

DEL CAPITÀ ENCIAM AL GENERAL PEBROTS

Aquets darrers dies hem contemplat un estira-i-arronsa entre el generós govern central i el nostre govern autonòmic. El tema aquest cop no és de símbols, sinó del germanet gran, és a dir, l’econòmic. Sembla ser que cal que el nostre dèficit baixi de l’anterior 3,2% del darrer desgovern a l’1,3 previst i obligat pels manaires europeus. Segons el nostre conseller d’economia Mas-Collell, això representaria passar d’uns 2000 milions previstos inicialment a 3.200 milions més. I això en paraules seves és inassolible. Bé, tot i que sembla tenir tota la raó, potser caldria plantejar el tema recordant que Catalunya fa una aportació gens voluntària (segons qui i com fa els números), d’uns 17.000 m. com a mínim. Això representa per a nosaltres un dèficit del 8´70% mentre que per exemple Castella i Lleó té un 7,80% de superàvit i Extremadura un 17´28%. Com és possible? Doncs per la meravellosa fórmula de redistribució dels fons de compensació interregional que així segueix alletant a un nadó que no vol créixer per no haver de pencar.
Amb aquesta política gens equitativa de redistribució de riquesa s’aconsegueix empobrir cada cop més Catalunya i amb l’excusa que estem en fallida per la nostra mala administració l’únic que volen és recuperar competències i intervenir en àrees de l’economia catalana. És xocant que mentre tenim beneficis com a autonomia arrosseguem un dèficit fiscal Africà degut al robatori constant de la banda d´Alí Babà “mesetària”.
Per cert, Catalunya, País Valencià i les illes generen el 45% del PIB d’Espanya. Em pregunto si algú del govern tindrà els atributs sexuals (masculins o femenins) per dir les coses pel seu nom i passar de fer el bleda com el Capità Enciam a actuar com el General Pebrots

Baró de Malestruc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada