dissabte, 30 d’abril del 2011

ONES IRREDUCTIBLES

Ahir divendres, 29 d’abril, l’advocat Lluís Gibert debutà com a convidat a la tertúlia del programa “De bon mati”, el magazine despertador de Punt 6 Ràdio conduït per Jordi Escoda. Gibert, presentat com a activista de la xarxa i membre dels Irreductibles, compartí micròfons amb Joan Carrión, Guillem Ramos-Salvat i Francesc Gras.

Després d’analitzar breument l’actualitat política i esportiva reusenca i aprofitant la presència de Gibert, Jordi Escoda recordà la presentació de l’Editorial 0 dels Irreductibles del passat dia de Sant Jordi, remarcà la bona acceptació de la formació a la xarxa i entrà en matèria preguntant per aquesta nova plataforma independentista. Lluís Gibert destacà que un dels principals objectius dels Irreductibles és el d’introduir el discurs independentista a l’agenda social i política de la ciutat tot i que subratllà que els Irreductibles no són una formació política. Així mateix, afirmà que per tal d’aconseguir la majoria social necessària per assolir un Estat propi, s’ha constatat que els instruments que s’utilitzen des dels partits polítics tradicionals no són vàlids i que, com passa la majoria de vegades, els partits polítics van per darrera de la societat. En aquest sentit, Gibert comentà que costa trobar un discurs que evolucioni cap a un objectiu a llarg o mitjà termini perquè la política actual ho enfoca sempre a períodes temporals molt més curts i perquè cal més planificació. En referència a la polèmica oberta durant la passada setmana amb la candidata de Ciudadanos a l’alcaldia de Reus, Pepa Labrador, Gibert destacà que els Irreductibles han estat els únics que, en aquest cas, han plantat cara al nacionalisme espanyol i que cap dels partits polítics independentistes ha estat capaç de reaccionar quan se’ls hi ha donat l’assumpte mastegat per a que ho rematessin. D’altra banda i tot i que la candidata de C’s continua intentant estirar el fil de la polèmica per treure’n, segurament, un rèdit electoral, Irreductibles dóna el cas per tancat.

Poc a poc, Irreductibles es va fent un lloc a l’agenda política i social de la ciutat. El mateix Jordi Escoda deixava oberta la possibilitat de que la formació, amb la presència d’en Lluís Gibert, continuï prenent part en les tertúlies del programa; per alguna cosa serà. Així mateix, els membres de la formació continuen treballant per tal d’expandir el missatge de la necessitat de conglomerar un moviment independentista seriós i amb un objectiu concret: la independència de la nostra nació.

Ximeni, reporter

Us convidem a escoltar la tertúlia sencera que us podeu descarregar de la pàgina web de Punt 6 Ràdio: http://www.punt6radio.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada