dimarts, 12 d’abril del 2011

LA PRIMAVERA I "LES PASSES"

Qui et va parir!

Com cada any el canvi estacional comporta a un gruix significatiu de la població l’afectació de diferents tipus de trastorns de salut. Per uns són del tipus al·lèrgics, per altres disfuncions en la son, fisiològics…

Aquest any crida l’atenció una curiosa passa (com s’anomena al Baix Camp), que consisteix en una malura que només afecta l’entorn polític, o més en concret el sector que s’identifica com a alts càrrecs o dignataris de nivell. Els experts mèdics encara no s’han posat d’acord amb el nom que ha de definir aquesta nova malaltia, tot i que la simptomatologia és força coincident. Des de la meva modesta posició m’atreviria a proposar el nom de trastorn del Dr. Jekyl – Mr Hyde.

Intentaré fer avinents alguns trets definidors d’aquesta malaltia estacional per als nostres lectors. Sembla ser que el nou virus ataca els individus polítics-professionals d’alt rang d’una forma molt agressiva, tant que els produeix una espècie de dicotomia mental. Així quan desenvolupen les seves tasques diàries en el camp autonòmic, actuen mansament i en to conciliador amb l’estat borbònic. Com a màxim diuen que es plantaran. En canvi, quan ho fan com a persones comunes, com si haguessin estat atrets al costat fosc, el seu comportament és agosarat, irreflexiu i gairebé patriòtic. Aleshores i només en aquesta tessitura és mouen en el terreny del nacionalisme radical cosa que, per exemple, els ha menat a manifestar que votarien Sí en la darrera onada de La Consulta. En són casos fins ara detectats: Felip Puig, en Tries, l’expresident de la Generalitat M. H. Jordi Pujol i l’actual Artur Mas, del bipartit benintencionat. També s’han presentat casos en militants del partit neo-comunista, com el d’en Gomà i joves d’Iniciativa, i algun d’altre ben silenciat. Però tant és l’abast de la passa, que s’ha vist afectat fins i tot l’Esquerra (ara es diu així), partit d’ordre, profundament social, que fins al moment s’havia mantingut lluny d’estratègies que promoguessin la Independència abans de 50 anys.

Espero de tot cor que els esforços de la Conselleria de Sanitat i els precs d’en Pepe Duran puguin trobar solució, o bé un antídot, abans no acabi afectant altres estrats de la nostra població; ara que segons el nostre M. H. s’ha acabat la via estatutària.

Baró de Malestruc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada