dijous, 5 de maig del 2011

DUBTAR O NO DUBTAR

Pelsigades

Doncs sí, ja hem arribat al final de les conferències que tots els candidats dels diferents partits polítics que opten a l’alcaldia de la nostra ciutat han fet a la Cambra de Comerç de Reus. Per cert, una iniciativa més que lloable i organitzada amb molt d’èxit per la pròpia Cambra de Comerç, Punt 6 Ràdio, Canal Reus TV i Reusdigital.cat.

És així com hem tingut el plaer – he dit plaer???- de sentir les diferents propostes que els caps de cartell han elucubrat pel futur de la nostra ciutat; bé, n’he sentit algunes, no totes, de segons qui ja fa temps que ho tinc tot sentit i no cal perdre el temps. De totes maneres, m’he quedat amb algun que altre dubte existencial que sembla que encara ningú m’ha resolt del tot, o potser sí. De fet, he sentit alguna declaració que deia quelcom similar a “seré alcalde amb majoria absoluta i si cal pactar contemplo totes les opcions menys la dels socialistes” que m’ha fet regirar l’estómac. Potser no sóc prou llest per endevinar la resposta a la pregunta que tant em mortifica però, he de reconèixer que hi ha alguna cosa que no em deixa dormir prou a gust; no, no és la caverna mediàtica espanyola ballant a ritme de fado portuguès, és quelcom molt més simple. Perdoneu però, creieu que algun partit guanyarà amb majoria absoluta? Creieu que algú serà capaç de formar govern tot solet? I el “canvi”, com pretén desbancar el “sòlid tripartit” que fins i tot és capaç d’unir-se per fer oposició? Benvolguts lectors, serà Jolly Jumper Pellicer el cavall inseparable de la Sheriff Lucky Luke Alegret? Seran el tripartit i la Cori els malvats germans Dalton que fugen d’aquests implacables pistolers? En definitiva i sense donar-hi més tombs perquè n’hi ha que no enganxen les metàfores: sr. Pellicer, pactarà amb el Partit Popular per a ser alcalde de Reus? No, no cal que se’n vagi per les branques i no torni a dir que governarà amb majoria absoluta perquè no m’ho crec, només cal un sí o un no. Ens agradaria saber-ho per anar-nos preparant, no fos cas que deixin de ser el partit que vota “sí” a les consultes per la independència per passar a ser el que pacta amb la dreta espanyola que tant ens estima. És un cas delicat de bipolaritat aguda aquest.

I per no fer-ho més llarg, acabo amb una humil recomanació. Fa un parell o tres de dies, el comunicador Josep Baiges escrivia molt encertadament al seu blog que els irreductibles faríem l’onada quan sentíssim la candidata del PP, Alícia Alegret, dient que retolar en castellà no és una prioritat en temps de crisi tot i que seria el més lògic. Benvinguda sia la crisi! He de reconèixer que em fan mal els braços i les cames de tant moviment sinusoïdal emulant el gran blau, casa meva sembla un plató de Bollywood. Així que, Sr. Pellicer, per si se li oblida aquesta iniciativa tan “popular” o per si la crisi fa un gir copernicà i misteriosament l’Ajuntament de Reus supera l’endeutament que l’ofega, cosa més difícil que sentir Duran i Lleida cridant independència, li adjuntem un vídeo de l’últim “lip dub” fet en favor i en defensa de la llengua catalana, la nostra. Si us plau, miri-se’l i a l’hora de pactar si arriba el cas, que està per veure, pensi en la ciutat i de retruc en el país. L’estarem observant!

Ximeni, reporter

1 comentari:

  1. Després del Pacte Secret PSC-PP amb Esquerra mirant cap a un altre costat que ha imperat a l'ajuntament de Reus en els darrers anys, ja m'ho espero tot. Em sembla que votaré al Irreductibles. :-)

    ResponElimina